fredag 23 november 2007

Middag

I Argentina kan man få fantastiskt kött till ett lågt pris. Det beror delvis på kött är prisreglerat och det är för en svensk otroligt billigt. Man hittar nästan allt kött för 10-12 pesos per kilo. Prissättningen på argentinska restauranger skiljer sig också från Europa, här är ofta pastarätterna lika dyra eller dyrare än kötträtterna eftersom de kräver mera jobb och ibland dyrare ingridienser. Men när man som köttälskade svensk har kommit över att man kan få entrecote och oxfile till löjeväckande priser och börjar botanisera i menyerna och butikernas diskar hittar man ännu roligare köttbitar som dessutom är billigare, de bitar som oftast är godast på grillen är enklare och tuffare bitar, en perfekt grillad flankstek eller den här styckningen (kallad Asado marcado especial novillit av min lokala handlare) som var helt underbar grillad i min grillpanna. Antagligen en variant av utskurna revbensspjäll

Inga kommentarer: